MESKIPUN Safiq Rahim masih belum memulakan tempoh percubaannya di Queens Park Rangers (QPR), pemain tengah Selangor itu dianggarkan bernilai RM1.4 juta sekiranya berjaya menandatangani perjanjian dengan pasukan The Hoops itu.

Menurut laporan laman sesawang eyefootbal.com, kelab QPR itu dilihat mahu membuat kejutan dengan memasuki pasaran bola sepak Asia apabila menunjukkan minat mendapatkan khidmat kapten skuad Malaysia yang terkenal dengan ketajaman permainannya, terutama ketika berjaya menjaringkan gol hasil sepakan percuma ketika bertemu Liverpool, Julai lalu.

Pengerusi dan pemilik QPR, Tony Fernandes sebelum ini dilaporkan ingin meningkatkan nilai komersial kelab tersebut dengan membawa masuk pemain dari rantau Asia.

Safiq yang kini sedang menjalani ujian percubaan selama tiga minggu bersama kelab Cardiff City, merupakan pemain kedua Malaysia selain Safee Sali yang berjaya menjalani ujian bersama kelab yang dimiliki ahli perniagaan Malaysia, Datuk Chan Tien Ghee.

Seperti diketahui umum, amat sukar untuk pemain Malaysia atau Asia Tenggara menembusi pasaran Liga Perdana Inggeris (EPL) kerana pihak imigresen di United Kingdom mensyaratkan pemain yang mahu bermain dengan kelab di negara itu mestilah datangnya dari negara di ranking 70 terbaik dunia.

Biarpun laporan itu lebih bersifat khabar angin, namun ia sekurang-kurangnya membakar semangat pemain negara untuk beraksi di liga luar negara bagi meningkatkan mutu permainan demi kebaikan pasukan kebangsaan khususnya yang kini sudah mula menunjukkan kebangkitan sejak kebelakangan ini.

Sumber


Nếu server nào không xem được, hãy thử xem ở server khác.

Nên chọn trình duyệt Chrome, Cốc Cốc để xem tốt hơn!

Firefox: Thường giới hạn 1 số nguồn, nên sẻ tự chuyển sang link khác! Nếu không được hãy đổi trình duyệt

Hệ thống tự chuyển sang server khác nếu đã chuyển hết các link.

Nếu tất cả server đều không xem được, vui lòng gửi bình luận ở bên ChatBox hoặc Email.

Các bạn đang xem truyền hình trực tuyến, kênh online tại TvMienPhi.Biz - Trang Xem Tivi online tốt nhất, ổn định nhất, hỗ trợ nhiều SERVER đáp ứng được lượng người xem lớn. Xem SUKAN: Nilai Safiq Rahim Cecah 1.4 Juta - Tivi Online SUKAN: Nilai Safiq Rahim Cecah 1.4 Juta - Xem SUKAN: Nilai Safiq Rahim Cecah 1.4 Juta Chất Lượng Cao.

0 Response to "SUKAN: Nilai Safiq Rahim Cecah 1.4 Juta"

Post a Comment

Video Blog For Latest Video,Movie,Trailer,Funny,News

Powered by Blogger.

Who Come


free counters

Mari kongsikan

Anda mempunyai Video kelakar, seram, cool,pelik, cinta dan lain-lain yang menarik?. Mari kongsikan kepada kami dan pembaca yang lain!. Hantarkan karya anda kepada kami.
Klik Disini

Come On Guys

Video Pilihan SukeTUBE

Recent Movie


Recent Trailer Videos

Alexa


Suscribe RSS

Followers

Nhận xét mới